Találatok: 565

Ömlesztett termékek súly és tömegáram mérése

OPTIKAI SZALAGMÉRLEGEK

EmWeA optikai szalagmérlegeket meglévő szállítórendszerekbe vagy más, alkalmas termékszállító rendszerbe (pl. vibro vályú, vonóláncos futószalag, stb.. lehet beépíteni. Az optikai szalagmérlegek folyamatosan és pontosan rögzítik a pillanatnyi tömegáramot (m3/h-ban) és ha a térfogatsűrűség állandó akkor t/órában

         

FLO-3DII kamerával mér és jeleníti meg a mérést az optikai szalagmérleg. Optimális ipari alkalmazásokhoz.

Az FLO-3D II modell a mi innovatív szalagmérleg megoldásunk a helyhez kötött ipari használati célokra. Robusztus, teljesen kopásmentes kivitel, rendkívül egyszerűen és gyorsan felszerelhető és üzembe helyezhető. Olyan könnyű ömlesztett termékekhez, mint pl. alternatív tüzelőanyagok (EBS - fa, fűrészpor, papír, textil, gumi vagy/és ezek hulladék keveréke) ezzel a mérleggel kiválóan mérhető.

                                                                                            

EHS OPTIKAI SZALAGMÉRLEG MOBIL ALKALMAZÁSOKHOZ

                                                                   

Az EHS optikai szalagmérleget kifejezetten durva körülményekhez és mobil rendszerekben (zúzógépek, sziták, stb..) fejlesztették ki. Ez az optikai mérleg nem, rendelkezik kijelzővel és kezelő egységgel. Kezelésükre és lekérdezésükre a vele együtt szállított ütésálló, víztömített, IP67 védettségű okostelefon és abban eltárolt SensorManagerApp szolgál. Ez az optikai szalagmérleg szállítmány egy mobil nyomtatót is tartalmaz.

Helyhez kötött vagy ipari alkalmazásokhoz opcionális bemenetek és kimenetek, valamint soros interfész állhat rendelkezésre. 

SZALAGMÉRLEGEK ÉS ADAGOLÓ SZALAGMÉRLEGEK

EmWeA szalagmérlegek általában egy meglévő szállító berendezésbe kerülnek beépítésre. A szalagmérlegek folyamatosan és nagyon pontosan mérik a pillanatnyi szállítási teljesítményt (pl. t/h-ban vagy kg/h-ban) A szalagmérleg számlálói az áthaladt mennyiségeket összesítik. 

Az adagoló szalagmérleg egy olyan mérleg, amelyik a szalagsebesség szabályozását vagy az anyagfeladás vezérlését átveszi egy előzőleg megadott szállítási teljesítmény vagy anyagfelrakás érdekében. Minden EmWeA szalagmérleg szállítható adagoló szalagmérlegként is. Az ajánlati paletta a következő típusokat tartalmazza:

IDEA 10-101 Szalagmérleg 1 %-os pontosságtól

Az IDEA szalagmérleg a legolcsóbb modul rendszerű szalagmérlegünk üzemen belüli súlyméréshez. Ez a szalagmérleg robusztus, teljesen kopásmentes és éppen rendkívüli egyszerűségével tűnik ki.

Még ez az olcsó szalagmérleg is garantálja a pontosságot, a hosszú élettartamot ipari alkalmazásoknál. Az IDEA szalagmérleget mint komplett üzemkész, csatlakoztatásra alkalmas rendszert szállítjuk, beleértve a súlyellenőrzést és a kiértékelést is.

                                                                                       

SERIE 20 szalagmérleg 0,5 %-os pontosságtól

A Serie 20 szalagmérleg egy nagy pontosságú, hosszú élettartamú standard ipari mérleg. Ez a szalagmérleg lenyűgözően robusztus, a szállítószalagokhoz egyedileg illeszthető felépítésével és az átlagon felüli nagy pontosságával. A legkisebb szállítási teljesítménytől, mint pl. dohány, vagy tea az 5000 t/h-t meghaladó szállítási teljesítményű bányászati vagy széntüzelésű erőmű felhasználásokig, ezek a szalagmérlegek nem fognak csalódást okozni, még sok év után sem.

A mozgó és kopó részek, pl. golyóscsapágyak tudatos elkerülésével a szalagmérleg a legnehezebb körülmények közötti használatot is lehetővé teszi. Zavaró szállítószalag erőhatásoknak ennél a szalagmérlegnél a speciális húzóerő tagolás miatt a mérőcellákra hatni nincs esélye.

                                                                              

SERIE 14 precíziós szalagmérleg, 0,25 %-os pontosságtól

A Serie 14 szalagmérleget a legmagasabb igényekre fejlesztették ki. Mozgó alkatrészek nélküli függő mérleghíd jellemzi. A Serie 14 szalagmérleget a 0,25 %-osnál  kezdődő  pontosság és hosszú élettartamú zavarmentes üzemelés jellemzi.

                                                                             

 ÖMLESZTETT ANYAGÁRAMLÁST ÉRZÉKELŐ ÉS MÉRŐ KÉSZÜLÉKEK

 Az ömlesztett anyagáram érzékelők észlelik, hogy a szilárd anyagok mozognak-e egy csőben vagy sem. Az ömlesztett anyagáramlás mérő méri a csőben átáramló anyagmennyiséget.

Az EmWeA ömlesztett anyagáramlás érzékelők és anyagátáramlást mérők a legjobb pontosság biztosítás érdekében a legkorszerűbb mikrohullámú technológiát alkalmazzák - függetlenül a termelési folyamat, vagy anyagáramlás ingadozásoktól. Rendkívül sokféle élelmiszeripari, gyógyszeripari és más ipari termékkörhöz alkalmas, pl.: liszt féleségek, élelmiszeripari és gyógyszeripari porok, szemcsés anyagok, gabonaféleségek, fűszerek, cement, mészpor, vakolatporok, gipsz, műanyag porok, granulátumok, polisztirol, homok,talkum, fűrészpor, pellet, faforgács, bauxit, szénpor, mosópor, dohánypor, maláta, stb...stb...

 

FLOW NO FLOW ÖMLESZTETT ANYAGÁRAM ÉRZÉKELŐK

A flow no flow ömlesztett anyagáram érzékelő egy mikrohullámú szenzor, amelyet kifejezetten a szabadon eső vagy zárt csőben pneumatikus úton szállított anyagáramlás mérésére fejlesztettek ki. Ez az ömlesztett anyagáramlást érzékelő lehetővé teszi, hogy az ömlesztett anyagokat használó - feldolgozó iparágakban az anyagáramlás folyamatos pontos és megbízható nyomon követését.

    

 DINAMIC FLOW ÖMLESZTETT ANYAGÁRAM ÉRZÉKELŐ

A dynamic flow ömlesztett anyagáram érzékelő egy mikrohullámú szenzor, amelyet kifejezetten a szabadon eső vagy zárt csőrendszerekben pneumatikusan szállított ömlesztett anyagok mérésére fejlesztettek ki. Ezek az ömlesztett anyagáramlás mérők az ömlesztett anyagokat feldolgozó - használó iparágak részére lehetővé teszik az anyagfolyam folyamatos, pontos és megbízható mérését.
       
    

AZ ÖMLESZTETT ANYAGÁRAMLÁS MÉRÉSI ELVE

Az anyagáramlás irányára keresztirányban mikrohullámú frekvencia kerül kibocsátásra. A termékmennyiségtől függően a jel többé-kevésbé csökken és változást okoz. Ezeket a változásokat az érzékelő kiértékeli.

 

ÉRINTÉSMENTES ONLINE ANALÍZIS

A termelő - szállítórendszerekbe integrált EmWeA analizátorok és nedvességtartalom mérők folyamatosan és érintés mentesen mérik a víztartalmat, vagy más ömlesztett termék vagy folyadék tulajdonságokat (nedvességtartalom, zsírtartalom, proteintartalom, kollagén, cukor, só, koffein, alkohol tartalom rétegvastagság stb..)

Nedvességtartalom mérőkből és online analizátorokból a következők szerepelnek a termékpalettánkban:

NIROne KÉSZÜLÉKCSALÁD NEDVESSÉG, ZSÍR, FEHÉRJE ÉS KOLLAGÉNTARTALOM ON-LINE MÉRÉSÉRE, TERMELÉSI FOLYAMAT FELÜGYELET ALATT TARTÁSÁRA

Az infravörös abszorpciós spektoszkópia elvén működő NIROne készülékcsalád váltja a korábbi Infrabelt, IRP és IRPFood készülékeket. Windows kompatibilis NIRcontrol szoftverrel szállítjuk. Az analizátor lehetővé teszi a nyitott vagy zárt szállítórendszerekben szállított ömlesztett termékek és szilárd anyagok egyszerű és valós idejű, online mérését.

MÉRÉSI ELV

A NIROne analizátor optikai szűrőkkel van felszerelve, amelyeken csak meghatározott hullámhosszú infravörös fény tud átjutni. Ezek a hullámhosszok megfelelnek azoknak, amelyeket a víz (nedvességmérés) vagy más mérhető összetevők abszorbeálnak.

A széles spektrumú állandó fényforrás besugározza a mérendő anyagot. Ennek a fénynek egy része a szenzorra irányítva visszatükröződik a homorú tükör közvetítésével.

A különféle szűrők visszavert fényének és digitális  értékelésének az összehasonlításával nagyon pontosan és folyamatosan meghatározhatjuk. A rendszert egyszerű és gyors alapvető kalibrálásához egy kalibráló tárcsát használunk.

  

Az online infravörös, nedvesség, - zsír, - fehérje és kollagéntartalom mérésére alkalmas analizátorról, amely pl. hús, keményítő, szárított gyümölcs, tejpor, fűszerek, dohány, kávé, kakaópor, csokoládé, levesporok, tészta, gabonapelyhek, malátapor, csipszek, száraz állateledel, só, olaj, cement, gipsz, szén, agyag, cellulóz, fűrészpor, pellet, faforgács, bentonit, .. stb.. termékek termelési folyamatban történő mérésére kifejlesztett.

Érdeklődés esetén szívesen küldünk részletes technikai információkat, kérjük, jelezze igényét.

 

FOLYAMATOS TÖLTÖTTSÉGI SZINTMÉRÉS

A szintmérés folyamatosan rögzíti a termékkel töltöttség szintjét a silókban, terméktárolókban, tartályokban. Így Önök mindig ismerhetik az aktuális tartalmat, megakadályozhatják a túltöltést vagy üres állapotot, azaz időben után-rendelhetnek. A következő folyamatos szintmérő modellt tartalmazza a szállítási palettánk:

 

TÖLTÖTTSÉGI SZINTMÉRÉS C-SZINT - BŐVÍTHETŐ + - 2 %-OS PONTOSSÁGTÓL

A C-SZINT folyamatos szintmérő ideálisan alkalmazható silóknak és tartályoknak a készlet megfigyeléséhez és folyamat ellenőrzésre silók és tartályok ömlesztett anyagokkal vagy folyadékokkal történő feltöltésekor.

A felszerelt pontos érzékelőknek köszönhetően, amelyek beilleszkednek a tartály tartószerkezetébe a rendszer meghibásodás nélkül működik és nem jár olyan karbantartási problémákkal, amelyek a megfigyelt anyagból vagy annak a környezetéből adódhatnának. Ez a speciális kialakítás nagymértékben kompenzálja azokat a hőmérsékleti változásokat is, amelyek más típusú érzékelők használatakor gyakran befolyásolják a pontosságot: érintés nélküli mérés, korrózió állóság, az ömlesztett kúp átlagolása, a porvédelem és az alkalmazástól függően a mérési hiba csak kb 2 %. A folyamatos szintmérés a C-SZINT rendszert a hagyományos szintmérés valódi alternatívájává emeli.

Letölthető dokumentum: töltöttségi szintérzékelés pdf 

INGAKAPCSOLÓK-DŐLÉSKAPCSOLÓK

Higanymentes dőlésre kapcsoló billenő-ingakapcsolók. Optoelektronikai alkatrészekből, intelligens jelfeldolgozású vezérlő készülékkel a legmagasabb szintű stabilizáláshoz

Letölthető dokumentum: Higanymentes ingakapcsolók-dőléskapcsolók