Ultrahangos termék kitárolás segítő

Az Artech Ultrasonic Systems AG kifejlesztett egy innovatív, nem hagyományos megoldást, amellyel célzottan optimalizálható az ömlesztett termékek folyóképessége. Az ultrahangos termékfolyást, szállítást és kitárolást segítő megoldás energiatakarékos és zajszegény alternatívája a mechanikus és pneumatikus megoldásoknak. Megelőzhetők vele az olyan klasszikus termékfolyási problémák, mint termékhíd képződés, termékalagút képződés, és termékkeverékek összetevőinek szemcseméret és forma szerinti szétválasztódása.

                         

Szétválasztódás (balra) és hídképződés(jobbra) ismert, klasszikus termékfolyás problémák

A kitárolandó ömlesztett termék gyakran különféle méretű, formájú, súlyú termékszemcsék keverékéből összeállított. Ezek méretre, formára,

alakra és súlyra különbözőek. A sokféle termékekből álló keverékek a termelési folyamat termékszállítása során gyakran különböző szemcsézettségük miatt spontán szétválasztódnak, ami befolyásolja a végtermék minőségét.

A termékhíd képződésnél a por felhalmozódik a kiömlőnyílás fölött, stabil boltozatot képez, azaz, egyfajta hidat. Az ilyen termékhidak többek között kapacitás csökkenést és állásidőket okozhatnak.

Ennél a két termékfolyás problémánál az ömlesztett anyag áramlását általában pneumatikus vagy elektromos segédeszközökkel próbálják optimalizálni. Ezek a termékkibocsátási segítségek a legtöbbször azonban zajjal is járnak és az ömlesztett terméktárolók sérülését is okozhatják, valamint befolyásolhatják a teljes berendezés hatékonyságát is.

Nagyobb termékátengedő képesség | Folyamatos termékátfolyás |  Kevesebb termékkiesés | Csökkenő üzemi költségek | Megbízhatóság | Termékkel nem érintkezik | Egyszerű szerelhetőség | Problémamentes utólagos felszerelhetőség | Zajszegény

 

Az ultrahangos gerjesztés minimálisra csökkenti a falakon tapadó ragasztó- és csúszási, súrlódási erőket. A tárolótartályok, valamint a szállító- és adagolórendszerek így alig hallható rezgésben vannak, aminek következtében az ömlesztett anyag folyamatosan vagy igény szerint adagolható, pereghet, „folyhat”. Ezzel a megelőző gondossággal az üzemidő megszakításokat és a minőségeltérés lehetőségét minimalizálhatjuk. ARTECH folyamatosan dolgozik a rendszer javításán és az anyag, valamint zajterhelés hagyományos, a termékfolyást segítő más mechanikai rendszereknél sokszorosan alacsonyabb.

Az intelligens terjesztési elvnek köszönhetően az ultrahangos hullámok szinte a teljes rendszer felületen egyenletesen terjednek. A szabadalmaztatott ARTECH frekvenciavariációs eljárás biztosítja, hogy különböző fém berendezés formátumok stimulálhatók lehessenek. Ennek következtében a rendszerkomponensein már a legkülönbözőbb ömlesztett termék rendszereknél használatban vannak:

• Csővezetékek

• Adagolók

• Ciklon

• Tölcsér

• Keverőkamrák

• Konténerek

• Szállító berendezések

• Silók

 

  

Ultrahangos szűrők

Az ARTECH frekvenciamodulációs rendszer lehetővé teszi a különböző szűrési folyamatok optimalizálását az ultrahang segítségével. Ennek során a szűrő felületén szinte alig hallható, anyagkímélő rezgés jön létre és a szűrőfelületnek átadásra, anélkül, hogy a termék közvetlenül elektromos közeggel érintkezésbe került volna. Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődését, és bízunk benne, hogy hallani fogunk Önökről.

Az ultrahangos szűrés során kulcsszerepet játszanak az olyan tényezők, mint a terméktulajdonságok, szemcseméret eloszlás.

Miután meghatároztuk a termékre és szűrőre vonatkozó részleteket, az iparágban szerzett sokéves tapasztalatunk alapján összeállítható egy megfelelő ultrahangos szitarendszer. A gép típusától és a szita geometriájától függően, ultrahangos rendszer beépítése, vagy ara történő átépítést követően a szitálás hatékonysága akár többszörösére is növelhető.

Akár klasszikus, védő-, portalanító vagy tisztító szitáról van szó, az ultrahangos rendszer által történő támogatás a legtöbb esetben a gyártási folyamat jelentős optimalizálását eredményezi. A tapasztalatok azt mutatják, hogy különösen a finom szemcsézettségnél, az alsóbb µm

tartományban ultrahang nélkül szinte lehetetlen eredményesen szitálni. A mi ultrahang generátorunk a szitabetétek tekintetében gyakorlatilag független a geometriától, a készülék komponenseiket a gépgyártók különböző berendezéseiken alkalmazzák:

 • Téglalap vagy kör alakú szűrők
 • Vibrációs szűrők
 • Laborszűrők
 • Imbolygó szűrőgépek

A szabadalmazott ARTECH rendszerrel történő szitálás előnyei: Ultrahangos

 • Valamennyi szűrőgépre utólag felszerelhető
 • Csökkenti a dinamikus feszültséget
 • Növekszik a szita átengedő képessége
 • Javítja az elválasztást
 • Szimpla vagy dupla üzemmód is lehetséges
 • Hosszabb tisztítási intervallumok
 • Termékkel nem érintkezik
 • ATEX tanúsítványos

 

                      

                                   

Tartozékok

 

A feladat és a szükséges ultrahangos komponensek függvényében Artech Ultrasonic Systems AG a megfelelő tartozékokat is kínálja. Lépjen kapcsolatba velünk, hogy megtalálja az Ön felhasználási céljához a megfelelő tartozékot.

 

Szoftver SweepParamLight® und SweepParamExpert®

A SweepParam® szoftvernek köszönhetően a DGS generátor az Ön berendezésének megfelelően beállítható. A szoftvert az ultrahangos rendszer vezérlésére használják, a folyamat paramétereinek a megváltoztatására.

Amire ehhez Önnek szüksége lehet az csak egy

USB FTDI adatkábel, laptop számítógép és Microsoft® Windows®.

Ultrahangos bilincs

A 200 mm & 400 mm mm-es analízis sziták flexibilis, levehető ultrahangos szorítóval elláthatók. az ultrahang használata növeli az elválasztást az alsó µm tartományban. Az analitikai szitával való frakcionálás még pontosabb és hatékonyabb lesz. Ezenkívül csökken az elemzéshez szükséges idő és lehetőség van a korábban nehéz kiszűrhető szemcseméretek elemzésére.

 

                    Konverter tartó

Mivel a szűrőgépben nagy gyorsulási erők léphetnek fel, a betápláló hangvezeték egy támasztóelemen keresztül kapcsolódik a kerethez. A 4G feletti gyorsulások esetén azt javasoljuk, hogy a konvertert egy átalakító tartóval támassza meg. A konverter tartók a következő átalakítótípusokhoz alkalmasak: C32HP1, C35-SD8 & C35-GD1.

HF-Kábel

 

                             

Artech Ultrasonic Systems AG standard HF-kábelt ajánl, amely a következő hosszúságokkal rendelhető: 5 m, 10 m, 15 m, 20 m. Igény esetén HF hosszabbítókábelt is rendelhet a termékválasztékunkból.

 

További tartozékok

 

A fenti kiegészítők mellett a feladattól és felhasználási céltól függően további tartozékokat is ajánlhatunk. Ilyen igény esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.

                          

Generátorok

Az Artech Ultrasonic Systems AG generátorai nem igényelnek az ultrahangos gerjesztéshez koordinált rendszert. Ez a szabadalmaztatott frekvenciavariációs módszerünknek köszönhető. A generátorok különböző geometriákat stimulálhatnak az ultrahangos rezgésekhez, anélkül, hogy maga a szerkezet megváltoztatandó, vagy adaptálandó kellene, hogy legyen.

Az intelligens gerjesztési elv nemcsak a frekvencia rögzített tartományát változtatja meg, hanem először az optimális működési pontot keresi és a működési pont körül változik nem. Ez a legnagyobb         hatékonyságú       ultrahang gerjesztéshez vezet. Az Artech Ultrasonic Systems AG ezért minden szektorra kínál ügyfélspecifikus megoldásokat.

Lépjen kapcsolatba velünk, és tudjon meg többet a generátorokról.

DSG SINGLE generátor

Specifikációk:

Digitális generátor

Programozható a SweepParam® szoftverrel

SPS-el összekapcsolható

Távkarbantartás lehetséges

Egy berendezés üzemeltetéséhez

1 HF kimenet

IP65

CE / ATEX

Felhasználási példák:

Ultrahangos szűrő

Ultrahangos „termékfolyást”, szállítást és termék kibocsátást segítő

DGS TWIN generátor

 

 

 

Specifikációk: 

Digitális generátor

Programozható SweepParam® Szoftverrel

SPS—el összekapcsolható

Távkarbantartás lehetséges

„iker üzemmód”

2 HF kimenet

IP65

CE / ATEX

Felhasználási példák:

Ultrahangos szűrők (többszintű szitálás)

Ultrahangos „termékfolyás” -, szállítás-, és termék kiadási segítése

AGS generátor

                           

Specifikációk:

 • Analóg generátor
 • Egy berendezés üzemeltetéséhez
 • 1 HF kimenet
 • IP65
 • CE

Felhasználási példák:

 • Ultrahangos szitaszűrők (pl. laborszűrők)

 

                     

 

                                

Konverter

A generátor átalakítja az elektromos energiát nagyfrekvenciás energiává, amelyet viszont a konverter alakít át ultrahangos vibrációvá. A hanghullámok a szűrőszövetet vagy az ömlesztett terméktartályt nagy frekvenciatartományban rezgésbe hozzák. Az intelligens, munkapontos ARTECH frekvenciavariációnak köszönhetően a rezgések  a csatlakoztatott konverteren keresztül nagy hatékonysággal továbbítódnak az adott alkalmazáshoz.

Az így bevezetett rezgések csökkentik a súrlódási ellenállást a háló vagy az ömlesztett anyagtartály és a mozgó alkatrészek (a termék) között.

Az Artech Ultrasonic Systems AG ultrahangos megoldása az ömlesztett termékek nagy mennyiségű „folyását” és alkalmazási céloknak a sokféleségét támogatja, így a megfelelő konverter kiválasztása döntő fontosságú. Az egy eszközt működtetés, az ikerüzemű, fixem kábellel vagy katonai HF dugóval engedélyezett a IECEx / ATEX Zone 1 konverterekhez. A megfelelő kiegészítők széles választékát ajánljuk a berendezés gyártóknak és alkalmazóknak és tervezőknek.

Szakemberünk tanácsot adhat az Ön alkalmazási céljának megfelelő komponensek összeállítását illetően.

Mivel a konverterek a szitagépen kívül helyezkednek el és a poráramláson kívül vannak, a sziták szükség esetén a konvertertől függetlenül cserélhetők.

Fordítva, ugyanez érvényes a konverterekre is, melyek a szitáktól függetlenül cserélhetők.

Önnek ez azt jelenti, hogy nagyobb a folyamat biztonsága és alacsonyabbak a működési költségek

C35-SD8 konverter

Specifikáció:

Egyesüzem

5m, 10m, 15m, 20m-es kábelhosszokkal rendelhető

IP65

CE / ATEX

Felhasználási példák:

Ultrahangos sziták

Ultrahangos „termékfolyás”-, szállítás- termék kiadást segítés

C32-HP1 konverter

Specifikáció:

Ikerüzem

5m, 10m, 15m, 20m kábellel rendelhető

IP65

CE / ATEX

Felhasználási példák:

Ultrahangos szűrők (többszintű szűrés)

Ultrahangos „termékfolyás”-, szállítás- és termék kiadás segítése

C35-LP1 konverter

Specifikációk:

 • Egyes üzem
 • 5m csatlakozó kábellel
 • IP65
 • CE / ATEX

Felhasználási példák:

 • Ultrahangos szűrés (kicsi szűrőfelületek pl. laborszűrők)
 • Ultrahangos szűrés „termékfolyás”-, szállítás- és termék kiadás segítése

(kicsi ömlesztett terméktárolóknál)

C35-GD1 konverter

Specifikációk

 • Egyes üzem
 • 10m -es csatlakozó kábellel
 • IP65
 • CE tanúsítvány
 • IECEx / ATEX

Felhasználási példák:

 • Ultrahangos szűrők
 • Ultrahangos szűrés „termékfolyás-, szállítás- és termék kiadás segítése

 

                     

 

Szűrők

Az intelligens gerjesztés következtében az Artech Ultrasonic Systems AG különféle ultrahangos komponensű szitaszűrőket tud ultrahangos komponensekkel felszerelni. Hasonlóképpen, ügyfél kívánságra megfelelő szűrők is készíthetők. Az igénynek megfelelő komponenseket így egy kézből, együtt szállíthatjuk. Így Ön egy „méretre szabott” komplett ARTECH csomagot kaphat.

Szívesen megvizsgáljuk az Ön igényét. Kérjük, hogy lépjen kapcsolatba velünk.

 Ipari szűrők

 

Az Artech ipari szűrők esetében lapos szűrőknek szűrőgépekbe történő beépítéséről beszélünk. Ilyen esetben a megfelelő szitagéphez (vibrációs vagy imbolygó szitagép) a megfelelő szitát biztosítjuk. A beépítési helyzetektől függően különböznek a sziták mindenekelőtt a betápláló hangvezető pozíciója miatt.

 

Cool Sieve

A kicsi, flexibilis "Cool Sieve" kivitel esetében olyan szitát kap, mint egy öntvény. A Cool Sieve-nél szitás szitakeret van. A keretfunkció mellett ez egyidejűleg

szöveti hangvezetőként is szolgál.

A szabadalmaztatott formatervezést elsősorban védőszitás felhasználásoknál használjuk. A felületbevonás (porfestékgyártó ipar) területén ennek a terméknek a felhasználása már megalapozott. ezenkívül a Cool Sieve flexibilis beépítési módjának köszönhetően ideális a 3D nyomtatókba történő beépítésre.

Analízis sziták

 

200 mm & 400 mm közötti szitagépek ultrahangos szorítóval felszerelhetők. Növelje meg az analitikai szitagépének a szelektivitását a rugalmas ultrahangos szorítóval.

 

Különleges kivitelek

Az elvégzendő feladatnak megfelelően az Ultrasonic Systems AG az Ön igényének megfelelő szitákat is ajánlhat. A szabadalmaztatott technikának köszönhetően az ultrahangos komponenseket különböző geometriákkal kombinálva használni lehet.